Οι εχθροί της διατροφικής μας ελευθερίας, με ονόματα και διευθύνσεις
Για όποιον ασχολήθηκε με τους οργανισμούς πίσω από τις τυραννικές πολιτικές για τον Covid, πολλά ονόματα στην παρακάτω λίστα θα φανούν αρκετά γνώριμα.
Άρθρο της Tracy Thurman, δημοσιευμένο στις 10/6/2024 για το Bownstone Institute. Χρόνος ανάγνωσης 8’.
Σε κάθε πόλεμο, υπάρχει αναπόφευκτα μια εχθρική δύναμη, και ο πόλεμος για τον εφοδιασμό μας σε τρόφιμα δεν αποτελεί εξαίρεση.
Στο προηγούμενο άρθρο μου ασχολήθηκα με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στους αγρότες σε όλο τον κόσμο. Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε μερικούς από τους ένοχους πίσω από αυτή την ατζέντα. Για όποιον ασχολήθηκε με τους οργανισμούς πίσω από τις τυραννικές πολιτικές για τον Covid, πολλά ονόματα στην παρακάτω λίστα θα φανούν αρκετά γνώριμα.
Δείτε σχετικά το 1ο άρθρο της Tracy Thurman:
Bayer/Monsanto
Η Bayer συγχωνεύθηκε με τη Monsanto το 2018, συνδυάζοντας τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για το (σ.σ. τοξικό) Agent Orange και τον πρωτοποριακό χημικό πόλεμο. Το 1999, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Monsanto, Robert Shapiro, καυχήθηκε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να ελέγξει «τρεις από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο —τη γεωργία, τα τρόφιμα και την υγεία— που τώρα λειτουργούν ως ξεχωριστοί κλάδοι. Όμως υπάρχει ένα σύνολο αλλαγών που θα οδηγήσουν στην ενσωμάτωσή τους». Σήμερα αυτοί οι κατασκευαστές χημικών ελέγχουν ένα τεράστιο ποσοστό της παγκόσμιας προσφοράς τροφίμων.
Cargill και Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA)
Η Cargill είναι εταίρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το μεγαθήριο μονοπωλεί ένα αφάνταστα τεράστιο τμήμα της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας κρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επιχειρηματικές πρακτικές της Cargill, μαζί με τις πολιτικές της στο πνεύμα «bigger is better» που επιβλήθηκαν από τους φίλους της στο Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών τοπικών σφαγείων, που ανάγκασαν τους αγρότες να εξαρτώνται από λίγα εταιρικά μεγάλα σφαγεία. Αυτό υποχρεώνει τους αγρότες να περιμένουν 14 μήνες ή περισσότερο για slots στα σφαγεία, για τα οποία συχνά πρέπει να μεταφέρουν τα ζώα τους εκατοντάδες μίλια - πράγματι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να κλείσουν ημερομηνίες επεξεργασίας έως και ένα χρόνο πριν καν γεννηθεί το ζώο. Τα υψηλά τέλη που χρεώνουν τα σφαγεία της Cargill συμβάλλουν στην εκτίναξη της τιμής του κρέατος — όλα αυτά ενώ οι ίδιοι οι αγρότες πληρώνονται ίσα ίσα για να καλύπτουν το κόστος της εκτροφής των ζώων. Το υπουργείο (USDA), εν τω μεταξύ, διασφαλίζει ότι οι πολιτικές του θα εμποδίζουν τους αγρότες να επεξεργάζονται οι ίδιοι το κρέας στα δικά τους αγροκτήματα.
Wellcome Trust
Το Wellcome Trust, ο πρώην ιδιοκτήτης της Glaxo πριν από τη συγχώνευσή της με τη SmithKline, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καταστροφή της Βρετανίας με αφορμή τον Covid και δεν απολογείται για τον στόχο της μείωσης της διατροφικής σας αυτονομίας. Το Wellcome Trust χρηματοδοτεί τον Livestock, Environment and People (LEAP), έναν οργανισμό αφιερωμένο στην εξέλιξη και το τεστάρισμα τροποποιήσεων της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ώστε να πειθαναγκάσει το κοινό να αφαιρέσει το κρέας και τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή του. Η συν-διευθύντρια του LEAP, Σούζαν Τζεφς, δηλώνει μετά λύπης ότι η παροχή κινήτρων στους ανθρώπους -με ετικέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα τρόφιμά τους- δεν φαίνεται να λειτουργεί: «Οι άνθρωποι έχουν ήδη κατασταλάξει σε πολύ καθιερωμένες συνήθειες» και προτείνει να αλλάξει το τί παρέχει η βιομηχανία, εκβιάζοντας έτσι τις επιλογές των καταναλωτών. Οι ερευνητές του Wellcome Trust συνιστούν «παρεμβάσεις διαθεσιμότητας» που «στηρίζονται λιγότερο σε μεμονωμένους φορείς» για να μειώσουν την πρόσβαση σε ζωικά τρόφιμα. Η ερευνήτρια Rachel Pechey υποστηρίζει ότι «οι φόροι στο κρέας δείχνουν μια πολλά υποσχόμενη ένδειξη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, αλλά ήταν λιγότερο αποδεκτοί στην έρευνα επί του πεδίου […] δεν θέλουμε να επιδιώξουμε απλώς τις πιο αποδεκτές λύσεις».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, θα ήθελε να πιστεύετε ότι η παραγωγή τροφίμων είναι υπεύθυνη για σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας επιβάρυνσης από ασθένειες. Ζητεί να μεταμορφώσουμε το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων προς τα φυτικά τρόφιμα, να μειώσουμε το κρέας και τα γαλακτοκομικά στην δίαιτά μας, και να επιβάλουμε πολιτικές για τη διάσωση του κλίματος μέσω του περιορισμού της διατροφής. Μια έκθεση του ΠΟΥ για το 2022 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «σημαντικά στοιχεία υποστηρίζουν τη στροφή των πληθυσμών προς τις υγιεινές, φυτικές δίαιτες, που μειώνουν ή εξαλείφουν την πρόσληψη ζωικών προϊόντων».
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF)
Πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την ατζέντα του Great Reset. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους και χαρίστε στον εαυτό σας «νοστιμιές» του τύπου 5 λόγοι για τους οποίους η κατανάλωση εντόμων θα μπορούσε να μειώσει την κλιματική αλλαγή , Γιατί πρέπει να δώσουμε στα έντομα τον ρόλο που τους αξίζει στα διατροφικά μας συστήματα και Γιατί μπορεί να τρώμε έντομα σύντομα. Αρκεί να πούμε ότι τα σχέδιά τους για το διατροφικό σας μέλλον είναι ξεκάθαρα.
Δείτε σχετικά: Το Great Reset εν δράσει: «Φάτε έντομα για να ζήσετε»
Το EAT Forum, το Lancet και οι μεγάλες ψηφιακές και χημικές εταιρείες-συνεργάτες τους
Το EAT Forum είναι «αφιερωμένο στον μετασχηματισμό του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων μας μέσω της έγκυρης επιστήμης, των ταχέων ανατροπών και των καινοτόμων συνεργασιών». Ιδρύθηκε από το προαναφερθέν Wellcome Trust, το Strawberry Foundation και το Stockholm Resilience Centre. Η πρωτοβουλία τους, FRESH — Food Reform for Sustainability and Health — στοχεύει να μεταμορφώσει το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων. Στους συνεργάτες της πρωτοβουλίας FRESH περιλαμβάνονται οι Google, Cargill, Syngenta, Unilever, Pepsico και πολλοί χημικοί επεξεργαστές όπως η BASF, η Bayer και η DuPont—ένα μάλλον περίεργο «καστ» χαρακτήρων για την ανάπτυξη ενός υγιεινού και βιώσιμου διατροφικού σχεδίου. Η Πρωτοβουλία Shifting Urban Diets του EAT Forum συνηγορεί ώστε οι πόλεις να υιοθετήσουν την Δίαιτα Πλανητικής Υγείας που υποστηρίζεται από το (σ.σ. ιατρικό πειοδικό) the Lancet, στην οποία οι φυτικές πρωτεΐνες πρόκειται να αντικαταστήσουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Το κόκκινο κρέας περιορίζεται στις 30 θερμίδες την ημέρα. Μια έκθεση που συντάχθηκε από τo EAT διαπίστωσε ότι ο μετασχηματισμός που θέλουν να επιφέρουν στη διατροφή μας είναι «απίθανο να είναι επιτυχής αν αφεθεί στα άτομα» και «απαιτείται η αναδιάρθρωση σε συστημικό επίπεδο με σκληρές πολιτικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν νόμους, δημοσιονομικά μέτρα, επιδοτήσεις και κυρώσεις, αναδιάρθρωση του εμπορίου και άλλα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα.»
Το Ίδρυμα Ροκφέλερ
Τα μέλη της οικογένειας Ροκφέλερ μπορεί να φέρουν περισσότερες ευθύνες από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία, για την απομάκρυνση της γεωργίας από τις ανεξάρτητες οικογενειακές φάρμες προς τους εταιρικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων.
Το 1947, ο Νέλσον Ροκφέλερ ίδρυσε την International Basic Economy Corporation (IBEC) για να εκσυγχρονίσει και να εταιρικοποιήσει τη γεωργία στη Νότια Αμερική, ιδιαίτερα στη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα. Η IBEC μετασχημάτισε τη γεωργία, ώστε να εξαρτάται από ακριβά μηχανήματα και πρώτες ύλες που λόγω κόστους εκτόπισαν από το φάσμα της οικονομικής βιωσιμότητας τους αγρότες που επιβίωναν μετά βίας. Η Αμερικανική Διεθνής Ένωση για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη (AIA), ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που χρηματοδοτείτο από τον Rockefeller, βοήθησε στη δημιουργία της αγοράς μέσω της οποίας η IBEC θα μπορούσε να πλουτίσει τους ιδιοκτήτες της. Ενώ η διαφημιστική βιβλιογραφία του IBEC ισχυριζόταν ότι η εταιρεία βοηθούσε γενναιόδωρα τον Τρίτο Κόσμο παρέχοντας τα απαραίτητα καταναλωτικά προϊόντα αποφέρoντας παράλληλα κέρδος, μετά από προσεκτικότερη εξέταση, ήταν απλώς ένα επιχειρηματικό πλάνο βασισμένο στο παλιό μοντέλο της Standard Oil των Rockefellers, στο οποίο οι μικρότεροι ανταγωνιστές εκτοπίζονται από την αγορά εξαιτίας των μονοπωλιακών πρακτικών, που ακολουθούνται από αύξηση των τιμών.
Αυτή η τακτική μεταφέρθηκε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με τη λεγόμενη Πράσινη Επανάσταση, πρώτα στο Μεξικό τη δεκαετία του 1940, στη συνέχεια στις Φιλιππίνες και την Ινδία τη δεκαετία του 1960, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, όπως η χρήση κοπριάς ως λίπασμα για γηγενείς καλλιέργειες κειμηλίων, αντικαταστάθηκαν από ένα μοντέλο μηχανοποιημένης χημικής καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας νέες ποικιλίες σπόρων που χρηματοδοτήθηκαν από τον Rockefeller, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί για να απαιτούν πετροχημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα για να παράγουν σημαντικά αυξημένες αποδόσεις, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές καλλιέργειες που καλλιεργούνται από αγρότες αγρότες σε αυτές τις χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ροκφέλερ, ως ολιγάρχες του πετρελαίου, επωφελήθηκαν αρκετά από τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα με βάση το πετρέλαιο που απαιτούσε αυτή η νέα μέθοδος. Οι καλλιέργειες που καλλιεργήθηκαν ήταν σχεδόν όλες καλλιέργειες δημητριακών όπως το ρύζι και αντικατέστησαν τις πιο πυκνές σε θρεπτικά συστατικά, παραδοσιακές καλλιέργειες όπως το κεχρί. Η Ινδία παρουσίασε αύξηση στα τρόφιμα αλλά μείωση στην θρέψη: με περισσότερες «κενές θερμίδες» αλλά λιγότερα φρούτα, λαχανικά και ζωικές πρωτεΐνες, τα μικροθρεπτικά συστατικά εξαφανίστηκαν από τη διατροφή τους. Η αναιμία, η τύφλωση, τα προβλήματα γονιμότητας, το χαμηλό βάρος γέννησης και οι διαταραχές του ανοσοποιητικού αυξήθηκαν.
Μολονότι η Πράσινη Επανάσταση εξυμνήθηκε ως η λύση για την παγκόσμια πείνα και τη φτώχεια, δηλητηρίασε τα τοπικά αποθέματα νερού, εξάντλησε το έδαφος και άφησε τους αγρότες πνιγμένους στα χρέη, καθώς δεν μπορούσαν πλέον να παράγουν ανεξάρτητα το λίπασμα και τους σπόρους που χρειάζονταν. Οι ενημερωμένοι αναγνώστες μπορούν να δουν πώς το μεταγενέστερο μοντέλο σπόρων της Monsanto GMO Roundup-Ready ακολούθησε αυτό το βιβλίο οδηγιών που δημιούργησαν οι Rockefellers.
Το 2006, το Ίδρυμα Ροκφέλερ, ο Μπιλ Γκέιτς και άλλοι προώθησαν τη Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική, ή AGRA, και ακολούθησαν ξανά αυτό το αποδεδειγμένα πετυχημένο βιβλίο οδηγιών. Από το λανσάρισμα της AGRA, η αφρικανική βιοποικιλότητα έχει χαθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται σοβαρά στην υποσαχάρια Αφρική έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 50% , ακόμη και σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΗΕ. Ακριβώς όπως στην Ινδία, οι αγρότες ξεγελιούνται για να εγκαταλείψουν τις πυκνές σε θρεπτικά συστατικά, ανθεκτικές στην ξηρασία καλλιέργειες, όπως το κεχρί, με αντάλλαγμα τις κενές θερμίδες του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού. Εκατοντάδες αφρικανικές οργανώσεις έχουν ζητήσει να τελειώσει αυτό το νεοαποικιακό σχέδιο, αφήνοντας το μέλλον της αφρικανικής γεωργίας στα χέρια των γηγενών αγροτών που γνωρίζουν καλύτερα τη γη.
Τώρα το Ίδρυμα Ροκφέλερ έχει βάλει στο στόχαστρο το σύστημα τροφίμων των ΗΠΑ με την ατζέντα του Reset the Table, που λάνσαρε πολύ βολικά το 2020, λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Κάτω από την γλυκερή φρασεολογία, που αποζητά τη συμμετοχή και την ισότητα, η έκθεση αναφέρει ότι «η επιτυχία θα απαιτήσει πολλές αλλαγές σε πολιτικές, πρακτικές και κανόνες». Αυτό περιλαμβάνει μια μεγάλη εστίαση στη συλλογή δεδομένων και στους στόχους που ευθυγραμμίζονται στενά με την ατζέντα One Health — περισσότερα για αυτό σε μελλοντικό άρθρο.
Ο Bill Gates και το Ίδρυμα Gates
Ο Μπιλ Γκέιτς ακολούθησε το βιβλίο οδηγιών του Ροκφέλερ για να εξαγνίσει την περιουσία του και να μεταμορφώσει την εικόνα του - ενώ συσσωρεύει περισσότερο πλούτο - μέσω του κυνικού τεχνάσματος της φιλανθρωπίας.
Τα χέρια του είναι βαθιά χωμένα σε κάθε πίτα δημόσιας υγείας και η επιρροή του είναι σχεδόν παρόμοια και στον διατροφικό πόλεμο. Εκτός από τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τεχνητού κρέατος, βρίσκεται πίσω από το προαναφερθέν πρόγραμμα AGRA, επενδύει σε προγράμματα γεωμηχανικής για να μειώσει την ένταση της ηλιοφάνειας και από τον Ιανουάριο του 2021 κατείχε 242.000 στρέμματα προνομιούχων αγροτικών εκτάσεων στις ΗΠΑ, κάτι που τον καθιστά τον μεγαλύτερο ιδιώτη ιδιοκτήτη γεωργικής γης στις ΗΠΑ. Είναι ανησυχητικό να πιστεύουμε ότι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι πρέπει να καταργήσουμε σταδιακά το πραγματικό κρέας ελέγχει τόσο μεγάλο μέρος της μεθόδου παραγωγής.
Δείτε επίσης:
USAID και BIFAD
Ένας άλλος οργανισμός που σας ωθεί να φάτε έντομα είναι η USAID. Αυτό μπορεί να εκπλήξει μερικούς από εσάς που βλέπουν την USAID ως έναν οργανισμό αφιερωμένο στη βοήθεια τρίτων χωρών, παρά ως έναν μακροχρόνιο δούρειο ίππο για τις επιχειρήσεις της CIA. (Είστε δύσπιστοι για αυτόν τον ισχυρισμό; Περιηγηθείτε στον υπόγειο λαβύρινθο εδώ και εδώ και εδώ και εδώ.) Το Συμβούλιο Διεθνούς Διατροφικής και Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστό ως BIFAD, δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Συστημικές λύσεις για την προσαρμογή και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής». Αυτή η έκθεση ζητά έναν πλήρη μετασχηματισμό της προσφοράς των τροφίμων και της παγκόσμιας γεωργίας. Προτείνουν να γίνει αυτό μέσω των βαθμολογιών ESG (σ.σ. στους άξονες Περιβάλλον - Κοινωνία - Διακυβέρνηση), της παρακολούθησης των εκπομπών άνθρακα και της κατανάλωσης εντόμων.
Πώς καταφέρνουν λοιπόν αυτοί οι οργανισμοί να προωθούν την ατζέντα τους στον παγκόσμιο πληθυσμό; Θα το καλύψουμε σε επόμενο άρθρο.
Δείτε το 3ο άρθρο της σειράς εδώ:
Η Tracy Thurman είναι υπέρμαχος της αναγεννητικής γεωργίας, της διατροφικής αυτονομίας, των αποκεντρωμένων συστημάτων προσφοράς τροφίμων και της ιατρικής ελευθερίας. Συνεργάζεται με το τμήμα δημοσίου συμφέροντος του Barnes Law Firm, για να διαφυλάξει το δικαίωμα αγοράς τροφίμων απευθείας από αγρότες χωρίς κρατική παρέμβαση.